pátek 17. března 2017

Anglický jazyk !!!!!

Milí rodiče a žáci, 

ocitli jsme v těžké době.  Angličtina  a nejen ona,  asi není co bývala. :( Do 5. třídy jsme se učili jazyk jinak. Na prvním stupni je všechno vázáno na paměť, bez toho aniž bychom znali pravidla a sami něco tvořili. Ke zlomu dochází již teď v 5. třídě, kde si pravidla tvorby vět a tvarů začínáme vysvětlovat, jedná se však o základní věci. V 6. třídě se budeme dostávat ke složitějším záležitostem. Jelikož ne každý z nás má doma učitele angličtiny popř. rodiče z anglicky mluvící země, dovolíme si vám dát s p. uč. Vítkovou malý návod: 


- pořiďte si úkolníček a zapisujte si do něj úkoly!
- před každou hodinou nejen splňte úkol, ale přečtěte si ve školním sešitě, jestli jsme něco nového neprobírali
- projděte si cvičení z pracovního sešitu z minulé hodiny
- přečtěte si článek, rozhovor, co byl minulou hodinu v učebnici - čtěte ho nahlas i třikrát
- podívejte se, co nás v další hodině čeká - je-li tam článek nebo rozhovor v učebnici, přečtěte si ho dopředu
- učte se slovíčka - testy víte dopředu a slovní zásoba je základ - zvládnete to sami - stačí si vzít slovníčkový sešit, několikrát si přečíst anglická slova, přeložit si to jen na anglický sloupec, říkat si, co znamenají slova česky, pak se dívat na český
sloupec a říkat si je anglicky. Nakonec si ohneme sešit tak, abychom viděli jen česká slova, podložíme čistým papírem a pořadě slovíčka anglicky píšeme. Můžeme si vypsat některá slova česky a napsat si písemku nanečisto. 
- nezapomínejte na CD v pracovním sešitě a webovou podporu, kterou máte na www.oup.cz

Stačí se párkrát připravit systematicky a výsledek v podobě jedničky se dostaví. Chce to píli a důslednost. Věříme vám a myslíme si, že některé špatné známky jsou způsoby skutečností, že nevíte jak se učit. Přejeme vám hodně sil a ctižádosti. Taky jsme se to jednou musely naučit :)

Těšíme se na společnou cestu za zvládnutím angličtiny :)


Your English teachers

Žádné komentáře:

Okomentovat