pondělí 30. listopadu 2015

Kavárna s matematikou Hejného 16.12.2015


Vážení rodiče,



rády bychom Vás pozvaly do Kavárny s matematikou profesora Hejného, kterou jsme naplánovaly na středu 16. prosince 2015 od 17 do 18,30 hodin. Jedná se o neformální posezení rodičů a přátel matematiky profesora Hejného.



V hodinách matematiky se v poslední době velmi často ozývaly věty: "Maminka tomu nerozuměla a musela se naučit..." případně "Rodiče se zlobili, že neumím..... a museli mi vysvětlit, když to sami neznají!" Rozhodly jsme se reagovat na tyto podněty a napadlo nás právě posezení s těmi rodiči, kteří mají chuť a čas seznámit se s netradičními prostředími, v nichž se v matematice pohybují (a často velmi zdatně) jejich děti. Pojďme si společně "zakrokovat na krokovacím páse", "spočítat zvířátka dědy Lesoně" nebo "přemoci hada stočeného do klubíčka (šipkový graf)" . Ve zbývajícím čase si můžeme popovídat o účelu a významu tohoto přístupu k výuce matematiky. Rády si vyslechneme Vaše názory i stesky, protože jsme přesvědčeny, že společné sdílení úspěchů i potíží nám může vnést do života mnoho radosti. A vzhledem k tomu, že se jedná o naše děti, jejich úspěch a dobrý pocit sama ze sebe, považujeme to za velmi potřebné.



Prosíme, nevnímejte tuto pozvánku jako další z povinností, kterou musíte vykonat pro dobrou známku Vašeho dítěte. Přijďte, pokud máte chuť s námi pobýt, popovídat si a snad se i pobavit způsobem, jakým to dělají každodenně vaše děti.



Prosíme Vás pouze o sdělení, zda se setkání zúčastníte nebo ne. Děkujeme Vám za spolupráci a těšíme se na Vás.



Eva Kopcová (učitelka matematiky)

Marcela Poláchová (třídní učitelka)


Žádné komentáře:

Okomentovat